Nieuwe wet flexwerkers

Nieuwe wet flexwerkers

De PvdA wil met een nieuwe wet komen die gaat inhouden dat flexwerkers in organisaties net zoveel inspraak krijgen als de vaste werknemers. Vooral in deze tijd waarin organisaties steeds meer gaan werken met flexwerkers is dit een belangrijke stap. Er zijn namelijk ook voordelen bij het gelijk stellen van flexwerkers en vaste werknemers.

Op dit moment hebben flexwerkers minder in te brengen in een organisatie dan de vaste werknemers. Op zich is dit logisch aangezien flexwerkers over het algemeen minder binding hebben met de organisatie. Alleen is het wel zo dat het aantal flexwerkers in Nederland flink aan het stijgen is en deze trend zal naar verwachting nog wel even aanhouden. Het voorstel dat PvdA kamerlid Grace Tanamal heeft gedaan in de tweede kamer betreft het terug brengen van de wachttijd van flexwerkers met betrekking tot het stemmen en deelnemen aan de ondernemingsraad. Zoals het er nu uit ziet mogen flexwerkers al na 6 maanden stemmen voor de ondernemingsraad in plaats van de 30 oorspronkelijke maanden. Daarnaast mag men zich zelf na 12 maanden beschikbaar stellen voor de ondernemingsraad ten opzichte van de nu eveneens gebruikelijke 30 maanden.

Wat zijn precies de voordelen van de gelijkheid van flexwerkers en vaste werknemers? Als organisaties hun flexwerkers hetzelfde behandelen als de vaste werknemers, ontstaat tussen beide partijen meer binding en wordt aan een sterke werkgevers-werknemers-relatie gebouwd. Hierdoor komt een flexwerker, die bijvoorbeeld een periode bij een andere organisatie te heeft gewerkt, ook weer eerder terug op de oude werkplek. De kennis die is opgedaan bij het andere bedrijf wordt dan toegankelijk voor de oorspronkelijke werkgever. Met als resultaat dat alle betrokken partijen zich verder kunnen ontwikkelen. Daarnaast is het bewezen dat men het maximale uit een flexwerker kan halen al deze gelijk wordt behandeld als een vaste werknemers, dit komt neer op het aanbieden van scholing/cursussen en zorgen voor een goede relatie met de werkgever.

Mocht u willen weten wat flexwerkers uw organisatie kunnen opleveren dan mag u altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.
 

© FID Plus, Website door: EdisoGa naar boven

Vertel mij meer!

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je over dit onderwerp geheel vrijblijvend terug

Zo zijn we bereikbaar