Investeren in personeel

Veel bedrijven en vooral bedrijven in het MKB zien voordelen in het investeren in personeel. Het opleidingsniveau van het personeel wordt immers hoger, waardoor een concurrentievoordeel kan worden gecreëerd. Er zijn echter ook nog andere redenen waarom investeren in personeel loont en het uw bedrijf kan helpen.

De eerste reden waarom investeren in personeel loont is natuurlijk vanwege het verhogen van het opleidingsniveau in uw bedrijf. Beter opgeleid personeel maakt minder fouten, zorgt voor een beter product en betere dienstverlening. Dit straalt weer af op uw bedrijf. Klanten merken dat uw werknemers meer kunnen dan bij vergelijkbare bedrijven en komen terug.

Ten tweede zorgt scholing ervoor dat u uw personeel langer kunt behouden. Door cursussen en opleidingen te volgen, wordt uw personeel gemotiveerder. Door het personeel de mogelijkheid te bieden hun kennis te vergroten en te groeien binnen uw bedrijf, houdt u hen gemotiveerd en houdt u bovendien kennis en ervaring binnen.

Ten derde zorgt scholing voor een goed imago voor uw bedrijf. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is ondernemen met oog voor mens, milieu en winst. Ook zorgen voor je personeel valt hieronder. Hier kan u voor zorgen door middel van het aanbieden van opleidingen en cursussen naast het werk. Uw klanten weten dat uw personeel op de hoogte is en zien dat u een goede werkgever bent die menselijke aspecten hoog in het vaandel heeft.

Als laatste zorgt scholing voor een hogere productiviteit. Uit onderzoek blijkt dat als mkb-bedrijven 1 procent meer personeel naar opleidingen sturen, de arbeidsproductiviteit met 2,3 procent zal toenemen. Goed opgeleid personeel krijgt meer werk gedaan in dezelfde tijd en meldt zich bovendien minder vaak ziek.

Mocht u willen weten wat investeren in uw personeel uw organisatie kan opleveren dan mag u altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.
 

© FID Plus, Website door: EdisoGa naar boven

Vertel mij meer!

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je over dit onderwerp geheel vrijblijvend terug

Zo zijn we bereikbaar