Zieke werknemer niet echt ziek

In ruim de helft van alle ziekmeldingen in Nederland mankeert de werknemer niets. Als de werkgever iets meer aandacht schenkt aan externe oorzaken kunnen de ziekmeldingen flink worden teruggeschroefd. Dit is een conclusie van bijna alle arbodienstverleners in Nederland, want in de meeste gevallen vermoeden werkgevers wel iets, maar maken het vervolgens niet bespreekbaar.

Meer aandacht voor externe oorzaken

Werkgevers moeten meer aandacht besteden aan de achterliggende oorzaken van het verzuim. Want volgens de Arbodiensten kan het verzuim zo worden teruggebracht naar gemiddeld 2 procent, in plaats van de 4 procent die werknemers nu gemiddeld verzuimen.

Volgens Thea Hulleman, directielid bij arbodienst Zorg van de Zaak, zouden werkgevers zich “blind staren op het lichamelijke en psychische klachtenpatroon van werknemers”, terwijl ze best in de gaten hebben dat er thuis of op het werk problemen zijn. Hulleman adviseert werkgevers om gewoon aan de werknemer te vragen of die hulp nodig heeft. Door de werknemer tijdelijk te ontlasten, kan mogelijk langdurige uitval worden voorgebleven.

De boel niet belazeren

Volgens Jurriaan Penders, voorzitter van de vereniging van bedrijfsartsen NVAB, hangt het besluit om al dan niet te gaan werken ook samen met de loyaliteit aan de werkgever. Penders denkt dat de groep mensen die bewust de boel belazert, maar heel klein is. “Bij de meeste ziekmelders spelen kwesties waardoor ze zich even niet opgewassen voelen tegen het werk." Dat kan bijvoorbeeld een misgelopen promotie zijn, te weinig uitdaging op het werk, een scheiding of een huilbaby.

© FID Plus, Website door: EdisoGa naar boven

Vertel mij meer!

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je over dit onderwerp geheel vrijblijvend terug

Zo zijn we bereikbaar