Lichtpuntjes voor oudere werknemers in Nederland

Lichtpuntjes voor oudere werknemers in Nederland

Werk zoeken was de laatste jaren voor ouderen boven de 55 jaar erg lastig. Gelukkig is het 2016 en kunnen we inmiddels met een gerust hart zeggen dat de economische crisis is afgelopen en de werkgelegenheid toe neemt in Nederland. Een ander punt waar wij als Nederlanders tegenwoordig mee te maken hebben is vergrijzing. De uitkomst van deze rekensom is gunstig voor de oudere werknemers in ons land.

Na een daling van het aantal WW’ers in de leeftijdscategorie 45-55 in 2015 kunnen ook 55-plussers een mooie tijd tegemoet gaan in 2016. Dit wordt namelijk het eerste jaar sinds tijden dat het aantal werkloze 55-plussers gaat dalen. Er zijn echter wel verschillen in Nederland. Zo hebben ouderen buiten de Randstad meer kans op een baan dan ouderen in de Randstad. De kans dat een 55-plus WW ’er met een kansrijk beroep in Zuid-Holland weer aan het werk komt 60 procent en in Friesland 72 procent.

Kansrijke beroepen voor 55-plussers zijn veelal technisch van aard, bijvoorbeeld: metselaar, timmerman of monteur. Maar ook een ervaren (wijk)verpleegkundige, chemisch analist of docent Duits heeft goede kans om weer een baan te vinden vanuit de WW. De minst kansrijke beroepen voor 50-plussers zijn bijvoorbeeld beroepen in de kunst, journalistiek of openbaar bestuur.

Er zijn ook veel voordelen bij het in dienst nemen van ouderen voor bedrijven. Werknemers van 50 jaar of ouder hebben namelijk weinig last van stress op de werkvloer vergeleken met jongere werknemers. Hierdoor kunnen oudere werknemers vaak beter werk leveren. Een ander voordeel die ouderen met zich meebrengen is premiekorting. De premiekorting is een korting voor een werkgever die een uitkeringsgerechtigde van 56+ in dienst neemt. Ook brengen oudere werknemers veel ervaring met zich mee, hier kunnen andere werknemers weer van leren.

Bent u nieuwsgierig naar wat FID voor uw organisatie kan betekenen dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.
 

© FID Plus, Website door: EdisoGa naar boven

Vertel mij meer!

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je over dit onderwerp geheel vrijblijvend terug

Zo zijn we bereikbaar