Flexwerkers in plaats van vaste werknemers

Flexwerkers in plaats van vaste werknemers

De economie trekt aan en ondernemers in het midden- en kleinbedrijf zijn opzoek naar werknemers. Flexwerkers wel te verstaan. De inzet van tijdelijke flexwerkers wordt door hen als ‘een goede manier’ gezien om de groei van het bedrijf te kunnen opvangen.

Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 300 mkb-bedrijven. Een meerderheid van hen (61,5%) verwacht dit jaar te groeien, maar 60,4 procent vindt dat er teveel risico’s zitten aan het aannemen van vast personeel. Een belangrijke reden dat flexwerkers zo aantrekkelijk zijn komt doordat het bedrijf niet iemand in vaste dienst hoeft te nemen en zelf kan bepalen hoeveel hij of zij moet werken. Voor veel bedrijven is een samenwerking met uitzendorganisaties gewenst omdat ook veel werk seizoensgebonden is. Flexwerkers/uitzendkrachten krijgen vaak de zogenoemde nul uren contract. Zo ontstaat er geen vaste werkplek voor de gedetacheerde en is hij/zij hierdoor flexibel.

Naast een toenemende behoefte aan flexibiliteit worden de risico’s en kosten van ziekteverzuim en de verplichtingen van de Wet werk en zekerheid (Wwz) als belangrijkste oorzaken gezien om te kiezen voor flexibel in plaats van vast personeel. De Wet Werk en Zekerheid heeft namelijk gezorgd voor diverse wijzigingen binnen het arbeidsrecht op het gebied van de (vaste en tijdelijke) arbeidsovereenkomsten, ontslagroutes en ontslagvergoedingen.

De overheid koppelt de huidige economische groei aan een verwachte toename van het aantal vaste banen, maar deze groei leidt niet tot meer vaste contracten. Dit onderzoek bewijst dat mkb’ers een belemmering voelen om vast personeel in dienst nemen.

Mocht u willen weten wat het inzetten van flexkrachten uw organisatie kan opleveren dan mag u altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.
 

© FID Plus, Website door: EdisoGa naar boven

Vertel mij meer!

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je over dit onderwerp geheel vrijblijvend terug

Zo zijn we bereikbaar