Verdere banengroei in 2016

Het aantal banen neemt in 2016 nog verder toe vergeleken met 2015. Er wordt namelijk verwacht dat het aantal banen met 102.000 toe neemt in Nederland, dit blijkt uit een prognose van het UWV. De grootste aanjager van de banengroei is de uitzendbranche.

Nadat het aantal banen in 2015 met 56.000 was gestegen stijgt het aantal banen dit jaar met 102.000. Niet alleen het aantal banen stijgt, maar ook het aantal vacatures neemt erg toe. Waar er in 2015 nog 810.000 vacatures waren in Nederland stijgt dit aantal in 2016 tot 859.000 vacatures, een stijging van 49.000 vacatures! Minister Asscher van Sociale zaken was zeer verheugd om dit te melden en zei "We weten al langer dat het goed gaat met de economie. Dat wordt nu bevestigd in een (bijna) verdubbeling van het aantal nieuwe banen voor werknemers ten opzichte van vorig jaar."

Deze groei van het aantal banen is vooral terug te vinden in de bouw en in de kinderopvang. Vooral de kinderopvang heeft een mooi vooruitzicht, hier komen naar verwachting 6000 banen bij. De uitzendbranche speelt in grote rol in deze sectoren, want veel van deze nieuwe banen worden gevuld door flexwerkers afkomstig van uitzendbureaus. Er zijn ook sectoren die nog achterblijven, zoals de detailhandel. Zeker na een reeks faillissementen van winkelketens blijft de banengroei daar steken op 11.000. Bij de overheid en in de financiële sector komen er geen banen bij. Bijvoorbeeld door het sluiten van bankfilialen.

Al met al gaat het met werkend Nederland steeds beter. Het aantal banen neemt in 2016 met een groot aantal toe, mede door het toegenomen aantal flexwerkers en verwacht wordt dat er alleen nog maar meer banen bij komen.

Mocht u willen weten wat het inzetten van flexkrachten uw organisatie kan opleveren dan mag u altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.
 

© FID Plus, Website door: EdisoGa naar boven

Vertel mij meer!

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je over dit onderwerp geheel vrijblijvend terug

Zo zijn we bereikbaar